Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Intersindical fa una crida a defensar el català a l’escola amb “fermesa” i “mobilització social”

|

- Publicitat -

La Intersindical Educació crida la comunitat educativa a “fer pinya” per defensar el català a l’escola amb “fermesa” i “mobilització social”. El sindicat també ha instat el Departament d’Educació a “assegurar el compliment de la normativa lingüística” a tots els centres educatius del país.

I és que tot i ser un dels “consensos més valuosos” la situació de la llengua catalana “és alarmant”. La Intersindical ho atribueix, principalment, al fet que la immersió lingüística “no s’ha aplicat mai de forma efectiva i generalitzada”. “Els diferents governs no han fet més que recular davant la pressió de grupuscles extremistes i s’han mostrat incapaços d’establir cap mecanisme que garantís que la llengua catalana fos vehicular a tots els nivells educatius”, ha subratllat en un comunicat.

Publicitat

Els atacs de l’Estat espanyol

La Intersindical ha denunciat que cada vegada són “més docents” els que es troben “indefensos i assenyalats” a l’hora de voler fer un ús normal de català als centres. Un fet al qual se suma a “l’ofensiva espanyola” que busca “fer desaparèixer la llengua”. Per revertir la situació a les aules, s’han fet arribar diferents propostes a la conselleria.

Igualment, s’ha valorat positivament el pla ‘El català, llengua de país’, que el Govern va presentar el passat 29 de novembre, i en el qual es recull un conjunt de 100 accions transversals de política lingüística. Tanmateix, la Intersindical creu que la “mancança fonamental” d’aquest pla és “la mateixa que ha provocat la fallida del model d’immersió lingüística: l’absència de mecanismes que n’assegurin l’efectivitat, com ho seria l’activació de la Inspecció Educativa”, ha exemplificat.

Et pot interessar  El pressupost d'Educació inclou 2.280 noves dotacions de personal, amb 399 per a la inclusiva
Publicitat

Opinió

Minut a Minut