Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La Intersindical, la COS i el SEPC convoquen vaga en defensa de l’escola en català

|

- Publicitat -

La Intersindical-CSC, la COS i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han fet una crida a la comunitat educativa per fer vaga el pròxim 23 de març en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà i “en defensa d’una educació pública i íntegrament en català”.

A parer seu, aquesta sentència és una “peça més de l’estratègia” de l’Estat contra “l’eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia”. Però a més, han criticat la Generalitat per donar com a resposta una “corrua de paraules buides”. De fet, acusen el departament de voler “liquidar” la immersió amb el nou decret d’ordenació dels ensenyaments.

Publicitat

Segons els convocants, l’administració “no només s’ha mostrat incapaç de defensar l’escola catalana, sinó també de destinar-hi els recursos necessaris per assegurar l’aprenentatge i la integració de tots els alumnes en un marc de cohesió i igualtat”. És més, asseguren que amb el nou decret d’ordenació dels ensenyaments es pretén “flexibilitzar” la immersió en funció del context ambiental, és a dir, “liquidar-la trenta anys després que entrés legalment en vigor”.

També critiquen que el departament hagi tirat endavant un reguitzell de canvis i mesures “decidides de manera unilateral i sense cap voluntat de negociació”, com l’avançament del calendari.

Et pot interessar  Aprendre català de la mà dels alumnes de Batxillerat, la iniciativa d'una escola de Manresa amb 27 nacionalitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut