Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Intersindical defensa els treballadors del Parlament de les “manipulacions sobre els privilegis laborals”

|

- Publicitat -

La Intersindical-CSC ha defensat els treballadors del Parlament de les “manipulacions sobre els privilegis laborals” arran del cas de les llicències per edat. En un comunicat, el sindicat considera que la plantilla s’ha vist “enmig d’una baralla política” i lamenta s’hagi mostrat “una imatge absolutament esbiaixada del personal” als mitjans de comunicació després de la publicació de l’article de l’Ara que revelava que el Parlament dedicava 1,7 milions d’euros a l’any a treballadors que no anaven a la feina. El sindicat ha afegit que “si bé és cert que existeixen aquestes condicions laborals, també ho és que “la immensa majoria” dels treballadors no s’hi ha acollit encara que pugui fer-ho.

L’organització que dirigeix Sergi Perelló ha desmentit el càlcul de les retribucions del personal publicat que ha “donant a entendre que les persones que hi treballen tenen uns salaris desorbitats en les diferents ocupacions”. “Fer un càlcul dels triennis i donar com a certes aquestes aproximacions és una manipulació interessada que no tenen res a veure amb la realitat en el personal del Parlament”, subratlla la Intersindical.

Publicitat

Amb tot, el sindicat admet que “és una aberració” que en el seu moment s’hagués permès incloure en aquesta opció de “prejubilació” a alts càrrecs o de direcció pública, que ocupaven càrrecs de lliure designació o assimilades”. Les retribucions d’aquests alts funcionaris “no han fet altra cosa que “engreixar” els imports totals que han aparegut als mitjans de comunicació i que han generat aquesta polèmica”, afegeixen.

A més, la Intersindical ha volgut posar de manifest que la “baralla entre partits polítics per qui va aprovar cada cosa” que s’ha vist en els darrers dies, en el seu parer, ha acabat convertint-se en “un desprestigi cap a un col·lectiu de persones que treballen al Parlament de Catalunya, una de les principals institucions del país, amb la més absoluta professionalitat i orgull de fer-ho”, han conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut