Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Intersindical-CSC convoca vaga general pels dies en què està previst l’inici del judici de l’1-O

El sindicat fa un preavís per possibles mobilitzacions entre els dies 5, 6 i 7 de febrer

|

- Publicitat -

La Intersindical-CSC ha convocat vaga general a Catalunya pels dies en què està previst l’inici del judici per l’1-O al Tribunal Suprem. El sindicat ha registrat aquest divendres un preavís al departament de Treball per vaga entre els dies 5, 6 i 7 de febrer, quan es compliran set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP que, expliquen, “el govern de Pedro Sánchez es nega a derogar”.

La vaga es convoca per tots els centres laborals del país, públics i privats, i el sindicat preveu anunciar properament la data concreta. En un comunicat, la Intersindical-CSC ha assegurat que els objectius de la mobilització són “reclamar la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades al Constitucional, la plena igualtat de gènere als centres de treball i l’avenç cap a un model de funció pública de qualitat”, entre d’altres.

Publicitat

AMPLIACIÓ.- L’ANC i Òmnium donen suport a la vaga general

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium donen suport a la vaga general convocada per la Intersindical-CSC.

AMPLIACIÓ.- La CUP dona suport al preavís de vaga

La CUP dona suport al preavís de vaga general que ha presentant la Intersindical-CSC. “Sobren raons per una vaga general”, HA assegurat el diputat de la CUP Carles Riera en un comunicat de la formació aquest divendres. Els cupaires es comprometen també a treballar perquè “tingui el màxim de seguiment” perquè consideren que els drets socials i laborals “estan amenaçats des de fa temps” i que els drets civils i polítics “estan en perill”.

En el mateix comunicat, els cupaires fan una crida a les forces sindicals, polítiques i socials per sumar-s’hi per tal que sigui una “autèntica jornada de lluita que aturi tot el país”.
“I que pugui donar resposta a l’actual situació per retornar la paraula al poble, per recuperar drets, i perquè s’aturin les respostes repressives als problemes polítics i socials”, afegeix el mateix comunicat la CUP.

En aquest context, els cupaires també subratllen “els contactes que han tingut lloc les darreres setmanes entre diferents forces sindicals” per valorar propostes de mobilització contra “a aquesta greu situació de retallada de drets socials, però també civils i polítics, i la necessitat que la classe treballadora pugui donar una resposta organitzada a l’alçada de la gravetat de la situació”.

Ho defensen així perquè veuen “intrínsecament relacionada la lluita” pels drets laborals i socials amb la lluita pels drets civils, “inclòs per suposat el dret a l’autodeterminació”. “En la mesura que l’Estat utilitza la repressió per negar aquests drets civils i polítics, està negant les eines a la classe treballadora i la resta de classes populars per poder defensar i exercir tots els seus drets”, apunta el comunicat dels anticapitalistes.

Amb la mirada enrere, els cupaires defensen també que aquesta preconvocatòria s’inclou en un “marc més global de lluites”, i citen explícitament les protestes del sector públic i les manifestacions de l’any passat “com a resposta a greus escenaris repressius i a la manca de sortides polítiques als greus problemes polítics i socials” al país, protestes també contra “les greus restriccions a l’activitat política normalitzada”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut