Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La injustícia espanyola només imposa una sanció mínima pel guàrdia civil que va agredir al crit de ‘Viva Franco’ a Jordi Borràs

|

- Publicitat -

La policia espanyola ha sancionat amb un any de suspensió de feina i sou a l’inspector Iván R. condemnat per haver agredit al fotoperiodista Jordi Borràs mentre cridava: “Visca Franco!”. La injustícia espanyola, aquest cop en mans de la Policia Nacional, únicament, l’ha sancionat amb un any de sou i feina. La condemna judicial ja és ferma i és fruit de l’agressió cap al fotoperiodista Jordi Borràs el 2018 a Barcelona al crit de “viva Franco”.

Segons el reglament intern del cos aquesta es tracta d’una falta molt greu i les sancions poden arribar fins a sis anys, tot i això, l’agent ha rebut una de les sancions més greus possibles. Borràs ha qualificat de “preocupant” que s’hagi imposat una sanció “baixa”.

Publicitat

Després que l’inspector admetés que havia donat cops de puny i puntades de peu a Borràs, a causa de la seva ideologia, la seva defensa i la de l’acusació van acordar una condemna d’un any de presó per un delicte de lesions amb l’afegit de discriminació per motius ideològics. Com que és un pacte entre les parts, la sentència ja és ferma. De totes maneres, després d’indemnitzar amb 7.470 euros Borràs per les lesions i l’estrès posttraumàtic, la pena de presó va quedar suspesa a condició que l’uniformat no cometia cap delicte en dos anys, compleixi amb la prohibició d’acostar-se a Borràs durant quatre anys i en faci dos cursos en drets humans i prevenció de delictes violents; segons informa Eldiario.es.

Els fets es van produir el 16 de juliol del 2018, quan el fotoperiodista tornava de cobrir un acte al centre de Barcelona davant la comissaria de Via Laietana l’agent va reconèixer el fotoperiodista. L’agent, que anava de paisà, “el va mirar de forma incisiva, el va increpar al crit de ‘viva España’ i ‘viva Franco’ i li va clavar diversos cops de puny al cap i altres parts del cos”, relata la sentència. Borràs no li havia dit absolutament res.

Et pot interessar  La justícia espanyola és tan "imparcial" que desenes de jutges d'arreu d'Espanya discuteixen sobre la llei d’amnistia en un xat intern

Amb Borràs ja a terra, l’agent va continuar donant-li “nous cops al cap”, moment en què van aparèixer diversos transeünts que van intentar retenir-lo fins a l’arribada dels Mossos. Per fugir del lloc, l’agent va mostrar la seva placa de Policia Nacional “tot i que no estava a l’exercici de les seves funcions”, destaca la sentència. Diversos testimonis van perseguir i forcejar amb l’agent, que finalment es va refugiar en un pàrquing per repel·lir les agressions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut