Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La hipocresia de Feijóo: vol fer una ronda amb tots els grups per a la investidura i s’obre a parlar amb ERC i Junts

El PP s'oblida de l'odi visceral bolcat sobre Junts i ERC i reconeix ara que "representen uns partits la tradició i legalitat dels quals no està en dubte"

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, busca desesperadament els quatre vots que li falten per a la investidura, després que el rei espanyol Felipe VI li proposés sotmetre’s al debat en ser el cap de la llista més votada, tot i que no suma els suports necessaris. Ara que el debat d’investidura ja té data, la hipocresia del popular rellueix més que mai, i és que Feijóo ha assegurat vol obrir una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris, amb l’única excepció d’EH Bildu, unes hipotètiques reunions que inclourien ERC i Junts. Després de l’odi visceral abocat contra els partits independentistes, el PP els va a buscar ara per aconseguir la seva aprovació.

Ara per ara, el candidat del PP compta amb 172 vots del PP, Vox, UPN i Coalició Canària, els quals són insuficients per superar la votació a la cambra baixa espanyola, un fet que es va fer evident durant la constitució de la mesa del Congrés.

Publicitat

“És una negociació, un diàleg que s’ha de dur a terme dins del marc parlamentari, dels grups parlamentaris”, ha defensat Cuca Gamarra en una entrevista a Telecinco aquest dimecres al matí. “Hi ha diverses forces polítiques i anirem plantejant aquestes converses”, ha insistit, deixant clar que la “línia vermella” del PP “és Bildu, per raons òbvies”. A partir d’aquí, ha afegit, “amb la resta de formacions anirem avançant en les converses la pròxima setmana”.

En termes similars s’ha expressat el vicesecretari d’Assumptes Institucionals del PP, Esteban González Pons, que ha assegurat que “Junts i ERC, més enllà de les accions que quatre, cinc o deu persones van dur a terme, representen uns partits la tradició i legalitat dels quals no està en dubte“. L’únic veto, ha insistit, es troba en els qui “no condemnen el terrorisme”. González Pons ha remarcat que els populars sempre es “mouen en el marc de la Constitució”.

Et pot interessar  El Senat espanyol dona el vistiplau a l'infame informe que diu que la llei d'amnistia és "un cop mortal" al model constitucional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut