Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La Guàrdia Urbana de Barcelona reforça el dispositiu per vigilar festes il·legals durant la nit de Cap d’Any

|

- Publicitat -

En el marc de la celebració de l’arribada de l’any nou, la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà la seva presència en els espais públics realitzant funcions de proximitat i prevenció i per fer complir les mesures de seguretat sanitària, especialment a partir de la 1 de la matinada amb l’inici del toc de queda. Els agents prioritzaran la vigilància i el control dels espais públics amb un reforç del servei en horari nocturn, coordinat amb els Mossos d’Esquadra, per mantenir els nivells assolits de seguretat, mobilitat, convivència i civisme. A més, s’allarga la circulació de Metro, FGC i TRAM fins a les 2 de la matinada.

El dispositiu té l’objectiu de vetllar pel compliment de les mesures contra la covid-19; controlar l’ús intensiu dels espais públics i corregir el consum d’alcohol i drogues a la via pública; control de la venda ambulant no autoritzada; evitar i corregir comportaments que generin molèsties al veïnat i conductes que comportin una alteració de la convivència i/o la degradació de l’espai públic.

Publicitat

La Guàrdia Urbana reforçarà el dispositiu específic pel control de festes il·legals que inclou la monitorització de les xarxes socials per detectar possibles convocatòries. També intensificarà el control en els establiments de conveniència per tal que compleixin normativa de venda d’alcohol i de tancament.

Els agents realitzaran funcions de prevenció de seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, així com conductes que provoquin alteracions de l’ordre públic. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut