Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Guàrdia Civil va espiar una conversa d’un membre d’ERC en plena negociació per investir Sánchez

|

- Publicitat -

Un control de l’àmbit independentista que ataca els drets humans, i un mitjà de comunicació que no denuncia un fet tan greu com l’espionatge per part de la Guàrdia Civil. Així es podria resumir el fet que el cos policial espanyol hagi espiat l’exsecretari d’organització d’ERC, Xavier Vendrell, durant una conversa amb un desconegut amb el qual parla de les negociacions d’ERC per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

Segons El Confidencial, un àudio mostra com Vendrell i l’altre interlocutor parlen de crear una taula de diàleg perquè sigui un cavall de Troia que sembli un regal, però que en realitat porti el Gobierno a la derrota. L’àudio es va gravar el novembre del 2019, després de les eleccions generals, i en plenes negociacions per fer Pedró Sánchez president del Gobierno. A la conversa, Vendrell i l’interlocutor consideren que és una oportunitat única per l’independentisme perquè un Gobierno del PSOE i Podemos seria molt dèbil per la necessitat dels vots catalans. L’estratègia, doncs, implicaria portar a la taula del diàleg uns informes internacionals que defensen els drets humans i agafar amb el peu canviat el govern d’Espanya.

Publicitat

Però el més greu és l’enfocament que n’ha fet el citat El Confidencial: en lloc de remarcar l’escàndol de l’espionatge i la persecució contra l’independentisme en el marc de l’operació Voloh que no hi té res a veure, ho titula com un mèrit de la Guàrdia Civil per enxampar ERC “tramant enganya Sánchez a la taula de diàleg”.

 

Et pot interessar  El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya té la barra de dir que el cos “no fa política”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut