Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La Generalitat valenciana no vol que el valencià sigui un requisit en Sanitat

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia i Administració Pública de la Generalitat valenciana, Gabriela Bravo, ha afirmat que “no hi ha cap full de ruta previst” per establir el coneixement de la llengua catalana com a requisit per treballar en l’àmbit sanitari valencià. Aquesta ha estat la resposta de la consellera a les recents declaracions del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, que va anunciar que la tercera legislatura del Botànic establiria aquest requisit lingüístic.

Bravo assegura “no entendre” d’on s’han fet aquests anuncis: “Serà a títol particular perquè no hi ha cap pla per a establir el requisit lingüístic per al personal sanitari en la tercera legislatura”, declara, segons recull el Diari La Veu. La consellera reitera que en el recent acord aconseguit amb Educació per a la implantació de la capacitació lingüística “no parlem de res d’això”, en referència a l’anunci de Trenzano.  “L’única cosa que hem de saber garantir és el dret de la ciutadania a poder-se comunicar amb l’Administració en la llengua que considere i evitar qualsevol tipus de confrontació”, ha insistit Bravo.

Publicitat

D’altra banda, el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, defensa que el coneixement de la llengua catalana en Sanitat “ha de ser un mèrit i no un requisit“, justificant aquest pensament amb la situació actual que travessa la sanitat valenciana, que pateix un dèficit de professionals. En paraules de Mínguez, el valencià és “un mèrit que és absolutament imprescindible per a entendre a una població importantíssima de la Comunitat Valenciana que té tot el dret a ser atesa en eixa llengua”.

Precisament aquest divendres, 16 de desembre, s’ha fet públic que el Govern de les Illes Balears elimina el requisit de saber català per exercir en l’àmbit de la salut pública.

Et pot interessar  Gemma Geis pateix la discriminació lingüística en primera persona a la UdG mentre s'examinava d'unes proves
Publicitat

Opinió

Minut a Minut