Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La Generalitat preguntarà a 3.600 persones de tot l’Estat sobre la situació política catalana

El PPC demana la compareixença de Budó al Parlament sobre l’encàrrec de l’enquesta al CEO

Agències 03/07/2019

El director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, ha explicat aquest dimecres que l’enquesta encarregada per la Generalitat per preguntar al conjunt de l’Estat espanyol sobre la situació política catalana entrevistarà un total de 3.600 persones. Segons ha explicat davant de la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament, les entrevistes seran presencials, duraran uns 25 minuts i estaran repartides entre Catalunya –800–, Madrid –500–, País Valencià –500–, Andalusia –500– i la resta de l’Estat. La previsió és que es comenci el treball de camp durant el mes de setembre i que es perllongui “unes quatre setmanes”, ha dit Argelaguet.

El director del CEO també ha explicat que l’enquesta tindrà un cost d’uns 119.572 euros i que les preguntes, que no ha volgut revelar, s’agruparan en quatre blocs: l’Estat de les autonomies, el conflicte polític català, la vinculació de l’entrevistat amb Catalunya i dades demogràfiques generals. Argelaguet ha defensat que el Govern pugui fer aquest tipus d’encàrrecs al CEO “sobre el que vulgui” i ha justificat l’enquesta arreu d’Espanya perquè el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) estatal no fa baròmetres autonòmics des del 2012.

Ho ha dit després que la diputada del PPC Esperanza García l’acusés d’estar “prevaricant des de la direcció del CEO” per voler fer una enquesta que “no és la seva funció legal”. García també ha anunciat que el subgrup popular ha demanat la compareixença a la mateixa CAI de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que lidera el departament que ha fet l’encàrrec al CEO.