Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

La Generalitat i l’APPEC promouen una campanya de subscripcions a revistes en català per contrarestar la “censura”

El Govern també ha anunciat que el conjunt valencià Al Tall serà homenatjat amb un concert en el marc de la Diada, després que PP i Vox eliminessin el nom de Vicent Torrent de l'auditori

|

- Publicitat -

La Generalitat i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) han anunciat aquest divendres, 21 de juliol, l’acord al qual han arribat per tal d’impulsar una campanya de subscripcions massives a revistes en català, i contrarestar així la “censura” perpetrada pel PP i Vox al País Valencià, així com a altres territoris de parla catalana on governen.

La decisió del govern municipal de Borriana, format pel PP i Vox, de cancel·lar les subscripcions que el consistori havia fet a revistes en català com ara ‘Cavall Fort’, ‘Camacuc’, ‘Enderrock’ o ‘El Temps’ perquè suposadament són “separatistes” va posar la Generalitat en alerta. Aquesta mesura no fa més que constatar la catalanofòbia desmesurada de la dreta i l’extrema dreta, així com la seva determinació per eliminar qualsevol traça de la llengua i la cultura catalana, ja que la censura no es queda només aquí.

Publicitat

Davant aquesta situació, el Govern i l’APPEC han decidit implementar una campanya de subscripcions massives a revistes en llengua catalana. Segons han explicat, a partir d’una data encara per confirmar, cada ciutadà que se subscrigui en una revista en català activarà una segona subscripció que arribarà a una entitat cultural o associació d’arreu dels Països Catalans. El ciutadà pagarà únicament la seva subscripció i el cost de la que s’enviarà a una entitat l’assumiran les publicacions.

Paral·lelament, i després de la polèmica amb l’Auditori de Torrent, el Govern ha anunciat que el conjunt valencià Al Tall serà homenatjat amb un concert en el marc de la Diada.

Et pot interessar  El Govern valorarà la setmana vinent si es pot aixecar l’emergència al Ter-Llobregat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut