Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La fiscalia no veu prevaricació en què el Govern només es personi pel delicte de lesions en casos d’aldarulls

|

- Publicitat -
La fiscalia ha decidit arxivar la investigació contra el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per un delicte de prevaricació que havia instat Cs en considerar que no s’estava protegint prou els Mossos d’Esquadra des del moment que el Govern havia anunciat que només es personaria pel delicte de lesions en casos d’aldarulls i no pel d’atemptat a l’autoritat o desobediència, amb l’argument que d’aquests ja se n’ocupa el ministeri públic. La fiscalia considera legal aquesta decisió d’Interior sempre que s’apliqui en tot tipus d’aldarulls i manifestants, com el propi Sàmper va assegurar que es faria en seu parlamentària.

Segons el ministeri públic, correspon al Govern exercir l’acció penal “conforme al seu propi o particular interès”. La instrucció que va anunciar Sàmper en aquest sentit, continua, “està dictada en base a criteris exclusivament polítics en el marc de l’acció de govern”, i és en el marc polític o sindical on ha de ser discutida.

A més, l’escrit de la fiscalia subratlla que el propi conseller va deixar clar que es continuaria donant assistència jurídica en cas de lesions, i va apuntar que se seguiria el mateix criteri en manifestacions de signe independentista o de qualsevol altre, motiu pel qual descarta la prevaricació.

Et pot interessar  La Fiscalia denuncia per frau fiscal l'empresari Alberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut