Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La fiscalia insisteix en la persecució judicial contra Ponsatí i reclama a Llarena que la torni a citar

El ministeri públic rebutja suspendre la causa, com demana l'eurodiputada de Junts

|

- Publicitat -

La fiscalia del Tribunal Suprem vol allargar la persecució judicial contra l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí. El ministeri públic ha demanat al magistrat instructor de la causa del procés, Pablo Llarena, que torni a citar la consellera d’Educació durant l’1-O, després que no comparegués davant la justícia espanyola.

Ponsatí va deixar plantat Llarena el passat dilluns 24 d’abril i el magistrat va donar cinc dies a les parts perquè es pronunciessin sobre la incompareixença. Un dels motius esgrimits per Ponsatí per no comparèixer va ser la incompatibilitat d’horaris, ja que la cita amb Llarena coincidia amb diverses comissions a l’Eurocambra, fet pel qual “resultaria en qualsevol cas incompatible amb qualsevol compromís de qualsevol índole a centenars de quilòmetres de Brussel·les”, deia l’escrit presentat per la seva defensa.

Publicitat

El ministeri públic no es rendeix i ara planteja que se la torni a citar tenint en compte “el calendari previst d’assistències al Parlament Europeu en les pròximes setmanes” per tal de “compatibilitzar els seus drets com a eurodiputada i les seves obligacions processals”.

La fiscalia en contra de suspendre el procediment

D’altra banda, la fiscalia rebutja suspendre el procediment tal com demana Ponsatí. La defensa de l’eurodiputada va argumentar que la immunitat parlamentària hauria de fer suspendre la causa. El ministeri públic no veu aplicable a aquest cas la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que esgrimia Ponsatí.

Et pot interessar  Ponsatí porta el Govern al TSJC per "mantenir en secret" els atestats dels Mossos en causes contra manifestants independentistes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut