Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Fiscalia demana 2 anys i 10 mesos de presó a Xavier García Albiol per prevaricació

|

- Publicitat -

La Fiscalia demana 2 anys i 10 mesos de presó a l’exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per un delicte continuat de prevaricació urbanística i mediambiental, segons informa Cadena SER. El líder del PP està investigat que investiga la col·locació d’unes antenes de telefonia mòbil sense llicència en la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona. A banda de la pena de presó, la Fiscalia demana per a Albiol 9.000 euros de multa i 10 anys d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic, i 17.000 euros de responsabilitat civil.

Albiol, que torna a presentar-se a l’alcaldia de Badalona en les pròximes eleccions municipals, ha reaccionat sorprès a la decisió del ministeri fiscal. “M’acabo d’assabentar que la Fiscalia em demana dos anys de presó perquè el 2012 Telefònica i Vodafone van instal·lar en un terreny municipal dues antenes de telefonia mòbil sense llicència i creu que ho hauria d’haver sabut. Suposo que a dos mesos i mig de les eleccions, no hi ha res que sigui casual“, ha exposat en una piulada a Twitter.

Publicitat

Com informa El País, els fets es remunten a 2012, quan Vodafone i Telefónica van instal·lar dues antenes en la comissaria, sense cap mena de llicència, que van operar fins a 2018 quan van ser desmantellades. Ambdues antenes s’haurien instal·lat de manera irregular i, segons la Fiscalia, tant l’exalcalde com altres regidors ho sabien i van mirar cap a un altre costat.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut