Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La fiscalia de Sánchez demana presó per al fotoperiodista d’El País que treballava a les protestes postsentència

Un agent de la policia espanyola assegura que Albert Garcia el va colpejar, però el fotògraf ho nega assegurant que només va recriminar que no el deixessin fer la seva feina

Agències 08/07/2021
Policia Nacional enmig de flames en els aldarulls al centre de Barcelona del 18 d'octubre | ACN

La fiscalia demana 18 mesos de presó i 480 euros de multa per al fotoperiodista del diari ‘El País’ Albert Garcia per suposadament agredir dos policies nacionals antiavalots durant les protestes contra la sentència de l’1-O l’octubre del 2019. El reporter va ser arrestat, tot i que la seva versió és completament diferent i assegura que en cap cas va agredir els agents, sinó que estava intentant que no l’impedissin fotografiar les detencions. Malgrat tot, Garcia assegura que no va colpejar ningú, i que només va recriminar a l’agent que l’impedís fer la seva feina

Segons el ministeri públic, cap a les 20.30 hores del 18 d’octubre, un agent estava intentant fer una detenció davant del Teatre Borràs, a la plaça Urquinaona. El policia li va dir que marxés d’allà però el fotògraf hauria agafat “violentament” l’agent pel coll de l’armilla antitrauma i el va tirar a terra. Després hauria marxat corrent amb la persona que estava sent detinguda.

Dues hores després, cap a les 22.30 i a la cantonada d’Urquinaona amb el carrer Jonqueres, un altre agent que també estava fent una detenció li va demanar que marxés de la zona. Però, segons el fiscal, el fotògraf va aprofitar que el policia es girava per demanar ajuda i el va desequilibrar amb una forta empenta. Quan el policia el va intentar agafar, el fotoperiodista se n’hauria deslliurat violentament, i li hauria colpejat la mà dreta, cosa que li va provocar un esquinç al polze.

Per tot això, li demana nou mesos de presó per cadascun dels dos delictes d’atemptat a l’autoritat i 480 euros de multa per les lesions lleus al segon policia.