Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1700
La República

La fiscalia aliada del PP vol arxivar la denúncia contra Casado per revelació de secrets

L’exlíder del PP i l’exsecretari García Egea formarien part de l’entramat de cobrament de comissions per la compra de material sanitari a Madrid

Agències 05/05/2022
El líder del PP, Pablo Casado.

La Fiscalia Provincial de Madrid ha demanat que no s’admeti a tràmit i que s’arxivi la denúncia contra l’exlíder del PP Pablo Casado i l’exsecretari general del partit Teodoro García Egea per un delicte de revelació de secrets en la gestió del suposat cobrament de comissions per la compra de material sanitari a la Comunitat de Madrid. Segons la fiscalia, la denúncia és “un exercici d’hipòtesis i elucubracions” en base a declaracions dels dos denunciats a mitjans, i apunta que arran d’aquestes declaracions “el denunciant arriba a una conclusió faltada de suport o corroboració en fets acreditats” per iniciar una investigació “per corroborar les seves sospites”.

A l’escrit de fiscalia s’assenyala que “la conducta denunciada no apareix ni mínimament provada, invocant genèricament a un possible delicte de revelació de secrets però sense suport probatori i sobre la base de meres hipòtesis”.

Un advocat va denunciar Casado i Egea per un suposat delicte de revelació de secrets durant una entrevista radiofònica a la que Casado es va referir a un comportament “no exemplar” de Tomàs Díaz Ayuso, germà d’Isabel Díaz Ayuso, pel cobrament de 300.000 euros d’un contracte amb la Comunitat de Madrid. Per la seva banda, denuncia Egea perquè en una compareixença a mitjans va referir-se a un suposat cobrament de comissions relacionat amb el contracte, que hauria beneficiat l’entorn de la presidenta.