Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La fiscal proposa una rebaixa important de la condemna a tres independentistes, però un no l’accepta: “No era jo”

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona havia de jutjat a tres joves independentistes que s’enfrontaven a penes de 6 a 4 anys de presó pels següents delictes: Atemptat contra l’autoritat i desordres públics i un delicte lleu de lesions per participar en la protesta contra el Consell de Ministres, celebrada el 21 de desembre de l’any 2018.

Tot i això, abans que el judici comencés, la fiscal ha obert la possibilitat a tots tres joves d’arribar a un acord. Consisteix en una rebaixa important de les penes, aconseguint estalviar-se la presó, perquè totes eren per sota dels 2 anys. Dos d’ells han acceptat la rebaixa: El Sergi un ha passat de sis anys de presó ha rebaixat a sis mesos i el Robin ha passat d’una condemna de quatre anys a un any i sis mesos amb una indemnització d’un agent dels Mossos lleument ferit amb 1.800 euros.

Publicitat

En tot cas, queda en evidència com les xifres inicials eren una barbaritat i la mateixa fiscal ha proposat una rebaixa de la condemna sense fer judici.

Un d’ells, però, el Pau Ferreiro no ha volgut acceptar la rebaixa, la mateixa que el Robin. Passava de quatre anys a un any i sis mesos amb la indemnització per a un agent dels Mossos de 1.800 euros. Reitera que ell “no va tirar cap tanca a cap agent” i que “els Mossos s’haurien confós” amb la seva identificació i l’Audiència només ha celebrat el judici contra ell.

De fet, només un agent dels Mossos assegura haver-lo vist, des de la furgoneta de la Brigada Mòbil: “Portava unes ulleres molt grans i peculiars, i em vaig fixar en ell”, insistint com aquest noi va llançar una tanca que va impactar a un Mosso. Per contra, l’agent afectat declara no veure qui va llançar la tanca i que no va notar pràcticament res. Finalment, un tercer comandament ha assegurat que no va veure la detenció del Pau i que l’ambient era molt crispat, recordant que fins i tot hi havia semàfors trencats.

Pel que fa a Ferreiro, insisteix que no va llançar cap objecte i denuncia que ell s’hi entrebancava: “Vaig voler ajudar a un noi que estava a terra i posteriorment el van detenir, però no vaig llançar res”. Una amiga del Pau també ha declarat com a testimoni coincidint amb la mateixa versió que ell.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut