Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

La falsa equidistància d’Illa: Demana “respectar” les decisions judicials que criminalitzen l’1-O

El president del PSC defensa que la reforma del Codi Penal està “ben orientada”

Redacció 18/02/2023
El líder del PSC, Salvador Illa, durant una roda de premsa al Parlament. Data de publicació: dimecres 01 de febrer del 2023, 11:08 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

El president del grup parlamentari PSC-Units, Salvador Illa, ha instat a “respectar les decisions que ha pres recentment el poder judicial” després que s’hagi fet pública la petició de penes de presó per part de Fiscalia els alts càrrecs d’ERC, Josep Maria José i Lluís Salvadó, per l’organització de l’1-O.

El socialista ha assegurat que la reforma del Codi Penal pactada amb els republicans ha estat “ben orientada” i ha apel·lat “tothom” a fer en endavant “la seva part de la feina”. Al mateix temps, el líder socialista ha tornat a oferir “mà estesa” al Govern, tot recordant l’acord que permetrà aprovar els pressupostos de la Generalitat d’aquest 2023.

Crida a retrobar-se

Illa, que aquest dissabte ha visitat diferents espais del delta de l’Ebre, ha fet una crida a “mirar cap endavant”, a “retrobar-se” amb voluntat de “concòrdia”, per “posar el país en marxa” com a principal prioritat. “Hem de girar full d’una etapa negativa del nostre país i ho hem de fer respectant les decisions dels diferents poders de l’Estat“, ha assegurat des de l’EMD dels Muntells, al municipi de Sant Jaume d’Enveja.

El líder socialista dona per fet que l’anunci de la fiscalia no alterarà la línia marcada pels socialistes vers el Govern i ERC. A més, ha insistit que el PSC seguirà “treballant per continuar construint una alternativa a un Govern que no fa les coses prou ben fetes, molt dèbil, però sempre amb una mà estesa, com hem donat prova amb l’aprovació dels pressupostos”.