Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La dreta més rància s’uneix per preparar la tornada de l’emèrit

Els tres partits de dretes defensen a capa i espasa a Juan Carlos I i demanen a Sánchez que faciliti la tornada de l’emèrit, malgrat que el president del Gobierno no té potestat per fer el que aquest grupuscle demana

Redacció
Redacció 05/08/2021

Els partits constitucionalistes Vox, PP, Ciudadanos han iniciat una campanya per donar en safata a l’exmonarca la seva tornada a Espanya. Aquest grupuscle de dretes s’hauria aliat per atacar al Gobierno de Sánchez per no facilitar que Juan Carlos I torni. Aquestes afirmacions permeten albirar que han exigit a Sánchez que influeixi en el poder judicial, cosa que és impossible per “l’actual separació de poders”.

“No ha comptat amb el suport públic del Gobierno” ha lamentat el bloc que oscil·la entre la dreta democràtica i la ultradreta nostàlgica de l’època preconstitucional. Però sense ànim de limitar-se a aquestes declaracions han acusat Sánchez de voler abolir la monarquia, incomplir la Constitució i acabar amb l’Estat com afirma el Diario.es

Ione Belarra, ministra de Drets Socials de Podemos, ha catalogat de”d’anomalia democràtica” el fet que el cap d’Estat posat a dit pel dictador que va iniciar la Guerra Civil Espanyola hagi fugit a l’hora d’haver de retre comptes pels seus 40 anys de cap d’Estat. El PSOE encara no s’ha posicionat al respecte.

L’agrupació dretana, amb integrants que flirtegen amb el Franquisme i que defensa a capa i espasa l’exmonarca, s’ha posicionat després que es fes públic que el director del banc Mirabaud està sent investigat per no haver alertat sobre el 65 milions al compte suís de Juan Carlos I. Aquest fet fa més difícil que l’emèrit pugui retornar a Espanya sense haver de fer front a les seves investigacions obertes. Cal recordar, però, que és un ciutadà espanyol lliure i que pot retornar al país quan li plagui.