Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La dreta més rància s’uneix per preparar la tornada de l’emèrit

|

- Publicitat -

Els partits constitucionalistes Vox, PP, Ciudadanos han iniciat una campanya per donar en safata a l’exmonarca la seva tornada a Espanya. Aquest grupuscle de dretes s’hauria aliat per atacar al Gobierno de Sánchez per no facilitar que Juan Carlos I torni. Aquestes afirmacions permeten albirar que han exigit a Sánchez que influeixi en el poder judicial, cosa que és impossible per “l’actual separació de poders”.

“No ha comptat amb el suport públic del Gobierno” ha lamentat el bloc que oscil·la entre la dreta democràtica i la ultradreta nostàlgica de l’època preconstitucional. Però sense ànim de limitar-se a aquestes declaracions han acusat Sánchez de voler abolir la monarquia, incomplir la Constitució i acabar amb l’Estat com afirma el Diario.es

Publicitat

Ione Belarra, ministra de Drets Socials de Podemos, ha catalogat de”d’anomalia democràtica” el fet que el cap d’Estat posat a dit pel dictador que va iniciar la Guerra Civil Espanyola hagi fugit a l’hora d’haver de retre comptes pels seus 40 anys de cap d’Estat. El PSOE encara no s’ha posicionat al respecte.

L’agrupació dretana, amb integrants que flirtegen amb el Franquisme i que defensa a capa i espasa l’exmonarca, s’ha posicionat després que es fes públic que el director del banc Mirabaud està sent investigat per no haver alertat sobre el 65 milions al compte suís de Juan Carlos I. Aquest fet fa més difícil que l’emèrit pugui retornar a Espanya sense haver de fer front a les seves investigacions obertes. Cal recordar, però, que és un ciutadà espanyol lliure i que pot retornar al país quan li plagui.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut