Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La imputació del director del banc Mirabaud posa contra les cordes a l’emèrit

L’exmonarca malgrat tenir cinc línies obertes d’investigació per possibles irregularitat en el seu compte a Suïssa està de vacances a les illes Seychelles, suposadament refent-se del silenci de la Zarzuela al parlar de la seva tornada a Espanya

Redacció
Redacció 04/08/2021

El rei emèrit, actualment en un viatge “temporal” als Emirats Àrabs Units, trontolla amb la imputació del director del banc Mirabaud, segons apunta infoLibre. El líder de l’entitat bancària Mirabaud estaria acusat de no haver alertat dels 65 milions que l’emèrit tenia al seu compte corrent i que posteriorment va desviar a Corinna Larsen. Aquest fet suposa un avanç en la investigació sobre el compte corrent a Suïssa de l’exmonarca i suposa un nou maldecap per Juan Carlos I.

A més a més, aporta llum sobre la possible vinculació del predecessor de Felipe VI en els possibles delictes d’evasió fiscal a Suïssa i acorrala l’assassí d’elefants a Botswana, ja que mostra que hi ha cinc línies d’investigació obertes sobre els comptes de l’emèrit.

Tot apunta que presumptament podria haver comès un delicte de blanqueig de capital i de cobrament irregular de comissions, ja que aquests 65 milions d’euros podrien ser provinents d’una donació del rei Abdalá, a qui se li atribueix una gran generositat per aquesta donació de motius desconeguts. Segurament, devia ser breu en la redacció del concepte a l’hora de fer la transferència.

Per si no fos poca aquesta informació, encara ha fet bullir més les xarxes quan s’ha conegut que Juan Carlos I està de vacances a les Illes Seychelles, com informa GuipuzkoaGaur. Aquest fet contrasta amb la seva afirmació de viatge temporal fora d’Espanya i que casualment va emprendre d’ençà que va perdre la immunitat que li suposava ser el cap d’Estat. No obstant això, ens fa inevitable preguntar-nos com, algú que no té un càrrec oficial i de moment no ens consta que treballi, pot estar de vacances.