Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La deriva espanyolista del Barça: Incorpora una directiva radicalment unionista i avala l’espanyolització del partit de Miami

Marta Plana (Fundación Juntos Sumamos) va ser la primera empresària en marxar de Catalunya i està inhabilitada per exercir un càrrec públic per haver cobrat una indemnització de manera il•legal

|

- Publicitat -

Espanyolitzar el Barça amb l’actual junta directiva: Marta Plana, nova directiva del Barça, patrona de la Fundación Juntos Sumamos

Segons explica Adrià Soldevila a La República Esportiva, el Barça va nomenar aquest dimecres tres nous directius. Una d’elles, Teresa Basilio Monné, ja ha deixat de ser-ho perquè cap dels membres de la junta directiva va comprovar si reunia els requisits abans de fer-la entrar. Els altres dos són Marta Plana Drópez i Jordi Argemí Puig. Però centrem l’atenció en la primera, la cofundadora de l’start up Digital Origin.

Publicitat

Marta Plana és patrona de la Fundación Juntos Sumamos, una fundació que vol combatre, en paraules plasmades en el seu propi lloc web, “la fractura social que viu el nostre país [Espanya] encoratjada per aquells moviments nacionalistes i populistes que debiliten el nostre espai de convivència democràtica”.

Davant del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, aquesta Fundació va ser clara. Il·legal i màxim suport a les institucions de l’Estat espanyol: “Davant del repte plantejat pel Govern de Catalunya i la majoria parlamentària que li dona suport amb la convocatòria il·legal d’un referèndum d’autodeterminació per l’1 d’octubre, la Fundación Juntos Sumamos vol subratllar que està i sempre estarà amb les institucions de l’Estat que estan defensant el nostre marc de convivència que és l’Estat de Dret. […] La democràcia i la llibertat a Catalunya, com a tota España (sic), només són possibles sota la protecció de les lleis que emanen de la nostra Constitució i que han fet possible els millors quaranta anys de progrés i llibertat de la història d’España”.

Contradiccions amb la postura oficial del F.C Barcelona a favor del dret a decidir

Unes postures polítiques que es contraposen amb la posició de la junta directiva barcelonista al llarg de la seva història. Però també en els darrers anys, des de la qual s’ha reiterat el “suport absolut a les institucions democràtiques de Catalunya escollides pels seus ciutadans”, en paraules del mateix president Josep Maria Bartomeu.

Tebas prohibeix les estelades en el Girona-Barça dels EUA

Ho explica també el digital La República Esportiva i confirma la voluntat del president de La Liga repartirà 40.000 banderes espanyoles i farà sonar l’himne abans de l’enfrontament

Javier Tebas ja està planificant com convertir un Girona-Barça, un derbi català, en un partit de propaganda espanyolista i evitar, d’aquesta manera, que segueixi sent un enfrontament reivindicatiu per a Catalunya. El màxim responsable de LaLiga retrocedeix una cinquantena d’anys i vol aplicar la censura en el partit programat pels Estats Units. La censura, evidentment, només en una direcció: cal reprimir l’independentisme.

Segons explica la Cadena COPE, Tebas vol prohibir la presència d’estelades en el duel català de Miami, inicialment pensat pel mes de gener. Les autoritats americanes tindran l’ordre de no permetre l’accés de cap afeccionat que dugui simbologia política, incloent-hi banderes, llaços o pancartes amb lemes com ‘Catalonia is not Spain’ o ‘Freedom’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut