Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La deriva del PSOE: una diputada abandona el partit reclamant més mà dura contra l’independentisme

Soraya Rodríguez retreu a Pedro Sánchez que no hagi establert un veto a les formacions independentistes

|

- Publicitat -

La fins ara diputada del PSOE, exportàveu al Congrés i exsecretària d’Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez, ha anunciat aquest dimecres que abandona la seva formació. Coincidint amb el final de legislatura i amb la confecció de les llistes electorals del PSOE, Rodríguez ha enviat una carta a la secretària general del PSOE de Valladolid on demana la seva baixa de militància per la seva “discrepància profunda” amb l’estratègia de la direcció de la formació respecte a l’independentisme català. Lamenta que el president del govern espanyol no hagi establert un veto a les formacions independentistes i adverteix que “fer dependre de nou la governabilitat del país de l’independentisme que ha iniciat una operació de setge i demolició de l’Estat de dret i de la Constitució tindria conseqüències molt negatives per a la nostra democràcia”.

A la carta, Rodríguez diu que “no pot compartir” que “la majoria de la moció de censura que ha sostingut el govern durant els últims vuit mesos sigui una possibilitat viable per conformar una majoria parlamentària raonable per sostenir un govern socialista”. Per això “espera i desitja” que després de les eleccions del 28 d’abril el PSOE “no reediti la majoria de la moció de censura” amb Podem i les formacions independentistes, perquè “faria impossible el necessari diàleg amb Catalunya, com s’ha demostrat recentment en l’intent de condicionar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat a la creació de meses de partits al marge de les Corts generals on es pogués parlar i decidir sobre un inexistent dret a l’autodeterminació”.

Publicitat

Rodríguez va ser juntament amb l’expresident de Castella-La Manxa José María Barreda dues de les veus crítiques del PSOE amb les negociacions entre el govern espanyol i la Generalitat per a la creació de la figura del relator. Tots dos han format part del sector crític amb Pedro Sánchez i de fet van donar suport a Susana Díaz a la campanya de les primàries del PSOE.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut