Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La defensa d’un empresonat pels aldarulls postsentència evidencia un nou judici farsa

|

- Publicitat -

La defensa de l’home detingut a Barcelona en els aldarulls post-sentència de l’1-O, el 2019, i que va estar empresonat cinc mesos creu que la pena de 6 anys de presó que demana la fiscalia -2 per desordres i 4 per danys agreujats amb incendi- és “totalment desproporcionada” i que el judici “sembla una farsa”. Ho ha afirmat l’advocat d’Alerta Solidària David Aranda en una roda de premsa abans d’entrar al judici, assenyalat per aquest dimarts. La defensa assegura que l’home, un nord-americà que vivia al carrer, estava buscant dins el contenidor alguna cosa per reutilitzar i que, quan tenia les cames penjant, un guàrdia urbà el va detenir en considerar que el volia cremar. L’advocat recalca que el contenidor no va patir cap desperfecte.

La defensa sosté que el contenidor que suposadament volia cremar no va patir cap dany i aporten en el judici una fotografia que així ho acredita, ha indicat Aranda als periodistes. L’advocat del col·lectiu d’Alerta Solidària sosté també que en el moment i lloc de la detenció no s’estan produint desordres públics, sinó que era al matí, quan estaven arribant les marxes de la llibertat, en el marc de les protestes post-sentència de l’1-O, l’octubre del 2019.

Publicitat

Aranda ha explicat que l’home va estar cinc mesos a la presó perquè no va poder acreditar arrelament a l’estat espanyol. També ha parlat d'”irregularitats” en la instrucció del cas. Segons ha explicat, la defensa va presentar un recurs contra la interlocutòria amb què el jutjat va tancar la instrucció i l’Audiència de Barcelona va determinar que no s’havia practicat cap prova per demostrar que el processat havia intentat cremar el contenidor.

Et pot interessar  Denuncien l'actuació "repressiva" de la Generalitat que vol ratificar la pena dels condemnats per protestes a Tarragona

A la ronyonera del detingut van trobar encenedors i un suposat líquid inflamable que, més tard, ha dit Aranda, l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses va concloure que era blanquejador dental. “Ens trobem amb un cas desproporcionat que persegueix una suposada dissidència política”, ha afirmat l’advocat. “Demanar 6 anys de presó per un contenidor que ni va arribar a cremar ens sembla totalment desproporcionat”, ha afegit. Segons Alerta Solidària, la fiscalia demana que compleixi 4 anys de presó i després sigui expulsat de l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut