Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La CUP xifra en el 80% els catalans a favor d’un referèndum i demana unitat independentista

|

- Publicitat -

El número 2 de la CUP en les eleccions, Carles Riera, ha xifrat aquest dimecres en un 80% els catalans que advoquen per un referèndum d’autodeterminació, per la qual cosa ha apel·lat a la unitat de les forces independentistes.

“Volem fer un emplaçament a totes les forces independentistes a recuperar el camí de la unitat per poder liderar novament allò que és majoritari en el 80% del nostre país: el referèndum d’autodeterminació, la fi de la repressió i l’amnistia”, ha dit en una roda de premsa telemàtica.

Publicitat

Ha defensat que l’independentisme ha de recuperar la iniciativa i construir una estratègia unitària i consensuada per donar passos efectius i reals cap a la independència perquè “avui són ja majoria” els que advoquen per un referèndum, cosa que no té cabuda en el marc de la Constitució ni en el marc de l’Estat, en les seves paraules.

També ha fet una crida a avançar en “la lluita compartida per traçar noves aliances internacionals i nous suports que reforcin l’estratègia independentista”.

Riera ha alertat que la “resolució del conflicte” només s’aconseguirà quan la mobilització social i la desobediència civil i institucional generi tal conflicte i tal confrontació democràtica amb l’Estat –ha dit– que obligui així l’escenari internacional a arbitrar una solució democràtica, sent aquesta un referèndum d’autodeterminació.

Laura Borràs

Després de les acusacions creuades dels últims dies entre la candidata de la CUP, Dolors Sabater, i la de Junts, Laura Borràs, sobre la possibilitat que els ‘cupaires’ no donessin suport a una investidura de Borràs com a presidenta de la Generalitat per estar investigada per presumptes irregularitats a la Institució de Lletres Catalans (ILC), Riera ha insistit en la unitat independentista: “Sens dubte, Junts ha de formar part d’aquest moviment”.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

No obstant això, s’ha desmarcat de la formació de Carles Puigdemont en considerar que les seves polítiques són neoliberals i conservadores, i ha recordat que la CUP té arrel en l’esquerra independentista, el socialisme i en l’aposta per la superació del capitalisme: “És evident que Junts no és dels nostres”, ha resolt.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut