Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

La CUP veu “molt clar” que ERC, Junts+ i PSC “es posaran d’acord perquè res no canviï” després del 12-M

"Som davant d'un intent de consolidar la sociovergència republicana com un model de governança", avisa Estrada

|

- Publicitat -

La cap de llista de la CUP, Laia Estrada, veu “molt clar” que ERC, Junts+ i PSC “es posaran d’acord perquè res no canviï” després de les eleccions del pròxim 12 de maig. “Som davant d’un intent de consolidar la sociovergència republicana com un model de governança”, ha avisat Estrada en una atenció a mitjans l’últim dia de la campanya electoral. Els anticapitalistes han fet una crida al vot perquè consideren “imprescindible” tenir una “forta” presència al Parlament per tal de “garantir” una institució “més independentista, més d’esquerres i més sobirana”. “Cal fer front a aquest retorn a l’autonomisme més pusil·lànime”, ha afirmat. Estrada també ha reivindicat el vot a la CUP com un “vot antifeixista”.

La candidata de la CUP ha remarcat que la “sociovergència republicana” és un “fre claríssim” a les “aspiracions socials i nacionals” de Catalunya. Per aquest motiu ha remarcat que hi ha una “altra manera de fer política”. “No ens resignem, un altre país és possible”, ha dit.

Publicitat

Els anticapitalistes han insistit a dir que en algunes demarcacions es disputen el vot amb l’extrema dreta. És per aquest motiu que Estrada ha tornat a fer una crida al vot, sobretot a Lleida i Tarragona. “Que entri el Bernat Lavaquiol o el Sergi Saladié significa que no entri un diputat de l’extrema dreta, independentment de la bandera darrere la qual s’amagui”.

Aquest divendres la CUP també ha fet públic un manifest amb suports de 150 personalitats del món cultural i polític. Estrada els ha agraït la confiança i ha explicat que el document demana “canviar la política actual”. “Contra la política de la resignació el millor antídot és la persistència d’aquells que mai han desistit”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Junts i BComú acusen Collboni d'actuar amb "frivolitat" arran d'una piulada de reacció a l'anunci de Sánchez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut