Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

La CUP va estar a punt d’ocupar el Parlament en contra de la inhabilitació de Torra

Alguns càrrecs de JxCat i ERC també s’haurien sumat a la iniciativa, segons el diari ARA

Àlex Huguet
Àlex Huguet 10/02/2020
Els diputats de la CUP Carles Riera, Maria Sirvent, Natàlia Sànchez i Vidal Aragonès en roda de premsa. Imatge del 29 de gener de 2020. (Horitzontal)

El rebombori després que el Parlament de Catalunya decidís avalar la pèrdua de condició de diputat al president de Catalunya, Quim Torra, hagués tingut un altre protagonista a banda de la mala maror que des de llavors es respira entre JxCat i ERC. El tercer grup independentista de la Cambra Catalana, la CUP, van estar a punt d’ocupar durant 24 o 48 hores el Parlament per protestar i denunciar la inhabilitació del president. El mateix Torra va ser el que, amb la seva decisió de convocar eleccions per aquest mateix any, va frustrar tota l’operació dels anticapitalistes.

Segons informa el diari ARA, a banda dels diputats escollits pel poble de Catalunya, la CUP volia sumar diversos regidors i alcaldes del mateix partit a l’ocupació del Parlament, i inclús es va plantejar que alguns regidors de la CUP ho traslladessin a representants de JxCat i ERC per si es volien sumar a la protesta en secret, sempre mantenint la discreció per aconseguir el seu objectiu. L’ARA també afirma que encara que el temps hagi fet inviable la iniciativa, des de dins la CUP estan decidits a organitzar una activitat del mateix caire abans de les pròximes eleccions catalanes.

Relacionats