Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

La CUP replica a Sumar que si la taula de diàleg deixa fora l’autodeterminació “no va a l’arrel” del conflicte polític

Botran subratlla que la taula "no és un diàleg sincer que busqui resoldre res" perquè el PSOE n'ha fet "un ús oportunista per mirar de desmobilitzar el conflicte català"

|

- Publicitat -

La CUP se suma a criticar la proposta de Sumar sobre reactivar la taula de diàleg i no pas celebrar un referèndum d’autodeterminació, tal com l’independentisme reclama, i recorda a la formació liderada per Yolanda Díaz que si la negociació deixa fora l’autodeterminació i l’amnistia “no va a l’arrel” del conflicte polític a Catalunya. Així s’ha expressat en roda de premsa el cap de llista per Barcelona a les eleccions del 23-J, Albert Botran, que ha assegurat que “l’arrel del conflicte és la repressió i impedir que el poble català pugui decidir el seu futur“.

El militant de Poble Lliure ha subratllat que la taula “no és un diàleg sincer que busqui resoldre res” perquè el PSOE n’ha fet “un ús oportunista per mirar de desmobilitzar el conflicte català”. “La voluntat del PSOE respecte al conflicte català ha estat totalment oportunista i ha pres el pèl a ERC en més d’una ocasió. La periodicitat amb què es reunia la taula de diàleg era decidida unilateralment per una de les parts i això no és un diàleg sincer”, ha reiterat el diputat al Congrés, que ha insistit que el conflicte “continua existint” malgrat els intents per acabar amb les mobilitzacions.

Publicitat

D’altra banda, Botran ha lamentat que l’independentisme no estigui assumint els “reptes de la transició ecosocial” i, en canvi, estigui acceptant “un model de país imposat pel PSOE” i marcat per macroprojectes com el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport o la B-40. “És tan preocupant que hi hagi partits com PP i Vox que neguen el canvi climàtic com que el PSOE imposi una agenda que és negacionista”, ha subratllat.

Et pot interessar  Aragonès proposa celebrar un referèndum via l'article 92 de la Constitució espanyola

Botran ha considerat que aquestes són “inversions equivocades” que haurien d’estar destinades a “un canvi radical de la mobilitat en basi al ferrocarril” i ha carregat contra les “negligències de l’Estat” en la xarxa de trens, tant de Rodalies com de mercaderies.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut