Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

La CUP reclama “mirar cap a Escòcia” i “no cap a la taulà de diàleg”

Aposta per “sincronitzar els tempos d’un nou referèndum amb el poble escocès per forçar el debat sobre l’autodeterminació a escala europea”

Avatar
Agències 10/05/2021
Els diputats i diputades de la CUP-G, a la sala de premsa del Parlament el 25 de març.

La CUP ha defensat aquest dilluns que l’independentisme català ha de “mirar cap a Escòcia” i la Comunitat Internacional “i no cap a la taula de diàleg” on l’Estat no ha mogut cap postura més enllà de seguir “exercint la repressió”. En un comunicat, la CUP ha apostat per treballar per “sincronitzar els tempos d’un nou referèndum amb el poble escocès amb l’objectiu de forçar el debat sobre l’autodeterminació a escala europea”. Després dels resultats electorals a Escòcia, la CUP ha aplaudit la victòria de l’independentisme escocès i ha destacat que el referèndum està “sobre la taula pel mandat democràtic”. L’organització ha lamentat que el procés d’autodeterminació escocès contrasti amb el de Catalunya.

“Després de 14 processos electorals consecutius i majories clares a favor de l’autodeterminació, en comptes de referèndum hi ha més de 3.300 persones represaliades i un Govern a l’exili i a la presó, ha lamentat la CUP en el comunicat. Finalment, la CUP ha dit que espera que Londres “respecti la demanda majoritària del poble escocès i no s’oposi a la voluntat popular”.