Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

La CUP reactiva les comissions negociadores sectorials amb ERC per “millorar” l’acord i fixar indicadors d’avaluació

|

- Publicitat -

La CUP ha reactivat les comissions negociadores sectorials amb ERC. Així ho ha explicat la diputada de la formació Laia Estrada, que ha argumentat que aquestes converses amb els republicans han de servir per “millorar” i “establir indicadors per avaluar el compliment” de l’acord. En roda de premsa des del Parlament, Estrada ha insistit que cal formar Govern “com més aviat millor” per poder fer front a la situació de crisi del país.

Sobre la possibilitat d’entrar a l’executiu, Estrada ha dit que a l’última reunió de la Coordinadora Oberta Parlamentària de la CUP es va decidir debatre sobre la qüestió, però sense prendre cap decisió fins més endavant.
Segons ha detallat la diputada, algunes assemblees territorials i organitzacions van demanar que es pogués debatre sobre la idoneïtat d’entrar a Govern i “per molt poc”, segons ha dit, es va acabar decidint obrir el debat. De totes maneres, es va acordar que “ara no és el moment” de prendre una decisió, sinó que es farà quan el conjunt de la militància ho cregui. Estrada ha dit que des de la CUP estan oberts a fer trobades a tres bandes amb ERC i JxCat però ha lamentat que de moment “no hi ha molta predisposició”.

Publicitat

“Mancances greus” al pla de vacunació
D’altra banda, els cupaires han denunciat “mancances greus” a l’estratègia de vacunació del Govern. Segons creuen, caldria “afinar molt més” quins són els sectors essencials que han de ser vacunats primer, ja que asseguren que ara s’està fent una interpretació més restrictiva que quan es va fer el primer confinament la primavera del 2020, amb treballadors com els caixers de supermercats o conductors de transport públic com a essencials.

Et pot interessar  La JEC expedienta el conseller de Salut Manel Balcells per unes visites a centres sanitaris dies abans de la campanya

A més, han rebutjat que es plantegi fer vacunació massiva en espais no habituals perquè llavors, segons pensen, es perd el contacte amb els professionals de referència. També creuen que això perjudica les persones que viuen en llocs de difícil accés. Estrada ha proposat que tots els recursos que haurien d’anar destinats a habilitar aquests espais serveixin per “enfortir” l’atenció primària.

D’altra banda, el regidor de Fem Manresa i membre del grup de treball de sanitat dels anticapitalistes, Jordi Trapé, ha proposat que es desplegui l’Agència Catalana de Medicaments i Productes Sanitaris, a qui competiria qualsevol mesura relativa a medicaments i que creuen que ajudaria a prendre les decisions “avantposant les necessitats de la població al lucre de qui especula amb la salut”. Els anticapitalistes també han reclamant que el Govern provi d’adquirir vacunes pel seu compte, com ja va demanar Estrada en una entrevista amb l’ACN. D’altra banda, han proposat l’expropiació de patents i la creació d’una indústria farmacèutica pública.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut