Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP qualifica d'”una cortina de fum” l’anunci d’espionatge de la Moncloa

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP al Congrés, Albert Botran, ha reaccionat a Twitter a l’anunci que ha fet la Moncloa explicant que els telèfons del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la ministra de Defensa, Margarita Robles, també van ser espiats amb Pegasus, com una seixantena d’independentistes. “Cortina de fum per convertir botxins en víctimes? Desviar l’atenció cap a l’estranger? O bé el propi CNI espiant ‘per la unitat d’Espanya’?”, es pregunta el diputat. En qualsevol cas, diu a la piulada, “cal una comissió d’investigació urgent per esclarir tots els fets”.

Posteriorment, en roda de premsa al Parlament, el diputat Xavier Pellicer ha refermat aquesta petició d’una comissió d’investigació, “necessària i imprescindible”. “Cal que s’esclareixin els fets, que es depurin responsabilitats i que hi hagi garanties de no repetició”, ha afirmat Pellicer, que ha rebatut l’anunci de l’espionatge al govern espanyol dient que “no hi ha cap agent extern que valgui”.

Publicitat

En aquest sentit, Pellicer ha definit la situació de “jugada mestra del govern espanyol”. Els cupaires han acusat l’executiu de Sánchez d’estar “teatralitzant i reenfocant” la polèmica sobre l’espionatge “per evitar situar les coses on eren i on són”.

“Hi ha una persecució per part de tots les mitjans de l’Estat contra l’independentisme”, ha insistit Pellicer, que ha considerat “dubtós i oportunista” que Robles digui que ha estat espiada una setmana després de “justificar” al Congrés l’espionatge a líders independentistes. La CUP conclou que “hi ha un interès polític clar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut