Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

La CUP lamenta que el Gobierno ha avalat la detenció de Puigdemont

Els diputats dels anticapitalistes critiquen que l’Estat espanyol ha avalat l’arrest de Puigdemont i l’han considerat una absoluta arbitrarietat i un “despropòsit polític”

Agències 24/09/2021
Pla dels diputats de la CUP Dolors Sabater i Carles Riera en declaracions a la premsa el 24 de setembre

El diputat de la CUP Carles Riera ha criticat que el govern espanyol “avala” la detenció de l’expresident Carles Puigdemont. Per aquest motiu ha considerat que l’Estat continua amb la repressió a l’independentisme. Riera ha fet una crida a la mobilització com a única via per solucionar el conflicte amb l’Estat. Des de la concentració a Barcelona en protesta per la detenció, l’ha considerat una “absoluta arbitrarietat i irregularitat jurídica”, però també un “despropòsit polític”.

Per això, ha demanat la immediata posada en llibertat de Puigdemont i ha instat totes les institucions internacionals que facin les passes necessàries perquè així sigui. Per a Riera la via davant l’actitud del govern espanyol només és “lluita i mobilització”.

Riera ha lamentat que aquesta detenció hagi succeït amb “el govern més progressista de la història” i així ha subratllat que, a parer seu, “l’únic diàleg possible és la lluita i la mobilització, l’única alternativa la independència”.

En el mateix sentit, Dolors Sabater ha dit que la detenció reafirma que l’estat “d’excepció i repressió” continua.