Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La CUP lamenta el processament per terrorisme de 13 CDR: “L’Estat torna a mostrar quin és el seu concepte de diàleg”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP Xavi Pellicer ha denunciat el processament per terrorisme dels 13 activistes el CDR implicats el l’Operació Judes i ha assegurat que demostra “el concepte de diàleg” de l’Estat. “Mostra de nou la seva voluntat de diàleg: amb més repressió contra l’independentisme”, ha dit el cupaire, que ha criticat també el recurs presentat per la Fiscalia contra l’absolució de Tamara Carrasco. Segons la CUP, aquests dos moviments judicials suposen una mostra més de “la voluntat de la judicatura espanyola d’interferir en termes polítics” i creuen que “han enviat un missatge molt clar” a la taula de diàleg sobre quin és el concepte de diàleg que té l’Estat-

La CUP ha mostrat tot el seu suport a les tretze persones represaliades dels CDR i a Tamara Carrasco i ha remarcat que l’únic objectiu és “criminalitzar la dissidència política”. D’aquesta manera s’evidencia que l’Estat espanyol està disposat a intensificar la repressió per aconseguir un millor escenari inicial amb què negociar. Com els anticapitalistes han afirmat en un comunicat:”Els aparells judicials han enviat un missatge molt clar a la taula de diàleg i sobre el concepte de diàleg que té l’estat espanyol de la resolució del conflicte democràtic per l’autodeterminació”.

Publicitat

És a dir, evidencia la vinculació entre la política i la justícia, per atemorir l’independentisme abans d’iniciar la taula de diàleg. A més a més de, amb un absolut cinisme, tenir més punts amb què negociar. Per tant, vol que l’agenda de l’independentisme se centri en aturar els efectes de la repressió, i no continuar amb el legítim avenç del dret d’un poble a exercir el dret d’autodeterminació.

Et pot interessar  Estrada planteja el 12-M com un "plebiscit" entre una política "dependent de l'Estat" i "un nou rumb"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut