Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

La CUP impulsa un espai de pensament crític, memòria i formació per “disputar la batalla ideològica”

El Centre d’Estudis de la Unitat Popular serà un “laboratori d’idees de l’independentisme”

Agències 17/09/2022
El diputat de la CUP-NCG Xavier Pellicer en una roda de premsa al Parlament Data de publicació: dimarts 29 de març del 2022, 16:07 Localització: Barcelona Autor: Sílvia Jardí

La CUP ha presentat aquest divendres a la Nau Bostik de Barcelona, el Centre d’Estudis de la Unitat Popular (CEUP), un espai de pensament crític, memòria i formació que ha de servir com a eina de reflexió i debat de l’esquerra Independentista, amb l’objectiu de fer front als reptes socials, polítics i econòmics presents i futurs, segons indica la formació. “La CUP impulsa aquest centre per construir política revolucionària. Per actualitzar, socialitzar i transmetre”, ha assegurat la diputada i membre del patronat, Eulàlia Reguant. Els anticapitalistes impulsen aquesta estructura que “surt dels límits bàsics de la candidatura” per “fugir de les dinàmiques del curterminisme electoral”.

“En un moment d’involució necessitem tornar a avançar des de l’anticapitalisme, el feminisme de classe i redifinint la significació de la lluita independentista”, ha explicat Reguant.

El Centre d’Estudis, que es presenta com un “laboratori d’idees de l’independentisme”, també oferirà formació, tant a militants com al públic general, amb la voluntat de donar eines de coneixement polític, sindical i popular.

Finalment, es promourà l’arxiu Serra i Puig (SiP), una àrea de memòria i documentació, que es va crear l’any 2020, i que té la voluntat d’esdevenir l’arxiu nacional de la CUP i també un centre de recuperació de la memòria del conjunt de l’esquerra Independentista.

El centre estarà dirigit per un patronat que es renovarà cada quatre anys i comptarà amb el padrinatge de militants, acadèmics i activistes.