Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP i Junts demanen dimissions després que l’Eurocambra confirmi l’espionatge de l’Estat espanyol als líders independentistes

|

- Publicitat -

La confirmació per part del Parlament Europeu que, efectivament, l’Estat espanyol va espiar els líders i polítics independentistes amb el programari Pegasus, no ha sorprès ningú, però sí que ha obert de nou l’escletxa, cada dia més gran, entre la democràcia catalana i l’espanyola. Arran de la publicació de l’informe, els grups parlamentaris al Congrés dels Diputats de Junts i la CUP reclamen explicacions i dimissions per part dels ministres espanyols.

La CUP no ha dubtat a dir els noms i cognoms dels ministres que haurien de dimitir pel cas d’espionatge als polítics independentistes. La diputada Laia Estrada ha demanat la dimissió de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ja que considera que l’informe de l’Eurocambra és “una prova suficient” per exigir la seva dimissió o el seu cessament. A parer dels anticapitalistes, això hauria de ser una exigència de mínims “del conjunt de forces polítiques catalanes”. Finalment, Estrada també ha volgut exposar que els “dèficit democràtics” de l’Estat espanyol evidencien que “no hi ha diàleg possible”, instant així ERC a prendre una decisió sobre la relació que manté amb el govern espanyol.

Publicitat

Per altra banda, la portaveu del grup parlamentari de Junts Mònica Sales, ha mostrat la seva sorpresa perquè, tot i la gravetat de la situació, encara no hi ha hagut cap dimissió ni s’hagin exigit responsabilitats polítiques. Sales assenyala que el cas Catalangate cada vegada té una dimensió “més preocupant” i, en aquest sentit, ha demanat la comissió al Congrés que en el seu moment van vetar el PSOE i el PP, segons informa El Món.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut