Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

L’Eurocambra confirma l’escàndol: Espanya va espiar 65 líders independentistes amb Pegasus

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu confirma que l’Estat espanyol va espiar 65 líders independentistes amb Pegasus, segons avança Rac 1. Així conclou l’informe preliminar de l’Eurocambra, que desmenteix la versió d’Espanya en l’escàndol conegut pel nom Catalangate; fins ara el govern espanyol només ha reconegut l’espionatge a 18 d’aquestes persones.

Per acabar-ho d’adobar, apunta que no s’ha pogut provar que els espiats fossin una amenaça per la seguretat espanyola, l’excusa principal pels qui justifiquen l’ús del programari espia contra l’independentisme.

Publicitat

Traves a la veritat

El document, que encara és un esborrany elaborat per la ponent Sophie in ‘t Veld i que haurà de passar el període d’esmenes, lamenta la “poca informació aportada fins ara” per l’executiu espanyol sobre l’espionatge, però apunta que està “generalment assumit” que les autoritats espanyoles estan darrere de l’espionatge, perquè es va fer en “moments de rellevància política”. A més, assenyala que el govern espanyol va ser “probablement” el primer client a la Unió Europea d’NSO.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut