Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP es manifesta contra els creuers desplegant una pancarta al Port de Barcelona

El desplegament de la pancarta ha tingut lloc a la vegada que arribava al port un dels creuers més gran d'Europa, l'MSC World Europa, amb més de 6.000 passatgers a bord

|

- Publicitat -

La CUP mostra una vegada més el seu rebuig als creuers i, en un acte reivindicatiu, ha desplegat una pancarta al Port de Barcelona contra els creuers que cada any arriben a la ciutat comtal amb centenars de turistes. El turisme i la gestió d’aquest és una de les principals qüestions abordades pels candidats durant la campanya, especialment per la CUP, que denuncia que és un sistema “insostenible”.

El desplegament de la pancarta, en la qual pot llegir-se ‘Stop Creuers’, ha tingut lloc a la vegada que arribava al port un dels creuers més gran d’Europa, l’MSC World Europa, amb més de 6.000 passatgers a bord. La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha denunciat l’arribada del macro-creuer, i ha aprofitat per carregar contra l’acord pactat entre l’Ajuntament de Barcelona i la infraestructura portuària el 2018. Segons ha denunciat, l’acord, tot i que fixava un nombre màxim de 7 terminals al Port, no limitava la xifra de creueristes, fet que s’ha traduït en un augment del 37% d’aquests, segons ha denunciat la diputada.

Publicitat

Després de desplegar la pancarta, l’alcaldable de la CUP, Basha Changue, ha ofert una roda de premsa en la qual ha denunciat que “el monocultiu turístic és insostenible” i ha exposat les propostes de la seva formació per fer front a aquesta problemàtica. En primer lloc, ha promès aturar els projectes d’ampliació del Port de Barcelona. En segon lloc, aposten per potenciar altres sectors que no siguin el turisme. Finalment, han remarcat que proposen una “ecotaxa” que gravi les emissions dels creuers i que la recaptació es destini a “combatre els danys socials” que provoca el “monocultiu turístic”. “Els experts diuen que aquesta defensa aferrissada per la indústria creuerística és absolutament insostenible i cal abandonar-la amb urgència”, ha assegurat Changue, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers

D’altra banda, els anticapitalistes han denunciat l’actuació de la Policia Portuària, que ha identificat alguns dels participants en l’acció. Changue ha dit que la Policia Portuària és el “braç executor de la repressió del règim”. “No esperàvem que fos diferent”, ha ironitzat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut