Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP desconfia de l’Acord de Claredat: “Ens està convocant a una taula que vol fer a mida del PSOE”

El diputat Carles Riera condiciona la participació de la CUP a la taula de partits a establir una agenda de confrontació amb l'Estat per exercir l'autodeterminació

|

- Publicitat -

L’Acord de Claredat, l’aposta d’ERC per tal d’aconseguir un referèndum d’autodeterminació pactat amb l’Estat espanyol i amb reconeixement internacional, no acaba de convèncer els partits independentistes, especialment a la CUP, que desconfia de la proposta i condiciona la seva participació a establir una agenda de confrontació amb l’Estat. Així ho ha manifestat el diputat de la CUP Carles Riera, en una entrevista a RTVE, que assegura que la proposta d’Aragonès no busca la confrontació amb l’Estat, sinó fer una “taula a mida del PSOE”.

“Nosaltres sempre estarem presents a qualsevol taula que realment es vagi a establir una nova agenda de confrontació amb l’Estat per exercir l’autodeterminació. Però no és el cas del senyor Aragonès. Ens està convocant a una taula que vol fer a mida del PSOE“, ha etzibat Riera.

Publicitat

Riera assegura que Aragonès no només està “sol” amb la seva proposta d’acord de claredat, sinó que la mateixa proposta “neix morta”, perquè tal com ha recordat, l’Estat espanyol ja ha dit que “no pensa jugar-hi”. A ulls del diputat anticapitalista, el president haurà d’escollir entre dos escenaris: “Continuar amb l’estratègia de diàleg que no porta enlloc o una taula per definir una nova agenda independentista i un full de ruta de confrontació per celebrar un referèndum”.

Amb tot, Riera ha afegit que considera un “error” posar l’exercici d’autodeterminació en mans de l’Estat espanyol. A més a més, s’ha referit a l’acord de claredat del Quebec com un “mal exemple i una mala referència” tot recordant que els partits sobiranistes hi van votar en contra.

Et pot interessar  Albiach critica que Aragonès "parla més del referèndum com a candidat que en tres anys al Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut