Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La CUP critica que l’acord d’ERC per a la investidura de Sánchez està “lluny de resoldre el conflicte polític de l’Estat”

|

- Publicitat -
La CUP ha criticat que l’acord d’ERC per a la investidura de Pedro Sánchez està “lluny de resoldre el conflicte polític de l’Estat” i ha alertat que facilitar la governabilitat “no aportarà solucions ni per frenar la repressió ni per a l’exercici del dret a l’autodeterminació, com tampoc en matèria de polítiques socials”. Per això, la formació anticapitalista ha confirmat en un comunicat d’aquest dijous que els seus dos diputats al Congrés votaran ‘no’ a la investidura del candidat socialista. Segons la CUP, l’acord al qual ha arribat ERC per a abstenir-se “contribuirà a donar aire a la repressió, a reforçar la deriva recentralitzadora de l’Estat i a la vulneració sistemàtica de drets, impedint avançar cap a l’alliberament nacional, social i de gènere”.
A més, els anticapitalistes consideren que l’acord “gestat a contrarellotge” sembla que formi part “d’un dels engranatges de pactes partidistes que s’estan donant al govern de la Generalitat, al Congrés i l’Ajuntament de Barcelona al mateix moment pel control de les institucions i no per donar sortida als drets i necessitats de la gent”.

La CUP ha argumentat que l’acord amb ERC és “lluny” d’aportar una solució al conflicte polític perquè “no situa el dret a l’autodeterminació, l’amnistia per a les persones represaliades i els drets socials com a eixos principals per la seva resolució”. També recorda que es dona “en un context d’altíssima repressió”.

“Fer creure que una reforma de l’Estat és possible comporta un risc d’estancament i desmobilització evidents i contribuir a l’estabilitat del govern espanyol a canvi de gestos simbòlics desplaça del centre del debat l’exercici del dret a l’autodeterminació”, diu el mateix comunicat.

Publicitat

Així doncs, la CUP insisteix que l’amnistia, l’autodeterminació i la garantia de drets socials i polítics “només arribarà per mitjà de l’exercici de desobediència civil com a motor de canvi col·lectiu i aposta per no facilitar cap retorn forçat a l’estabilitat, sota el xantatge de la repressió, sense resolució real del conflicte”.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat

Solidaritat amb Torra

A banda, la CUP mostra “la seva solidaritat antirepressiva” amb el president de la Generalitat, Quim Torra, “davant la seva imminent inhabilitació per part de la JEC i reitera que cap tribunal, cap, està per sobre de la sobirania del Parlament”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut