Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

La CUP no garanteix ratificar a Torra al Parlament perquè veu al Govern “esgotat”

Vehí assegura que la CUP “defensa el president davant la repressió política” però que “ratificar-lo al Parlament té més a veure amb el seu lideratge al Govern”

Avatar
Agències 30/12/2019
Els diputats electes de la CUP al Congrés, Mireia Vehí i Albert Botran, en roda de premsa el 14 de novembre del 2019. (Horitzontal)

La diputada Mireia Vehí ha afirmat que no pot respondre si el seu partit votarà a favor o en contra de ratificar Quim Torra com a president de la Generalitat al parlament, perquè veu el Govern “esgotat”.

Ha criticat que un tribunal es plantegi inhabilitar un president per no despenjar una pancarta amb el llaç groc en període electoral i ha definit com a “ridícula” la iniciativa judicial. També ha deixat clar que s’oposen a què un jutge “decideixi qui ha de ser el president de la Generalitat en aquest país a través d’una sentència que va en contra de la llibertat d’expressió”, i ha assegurat que en aquest sentit defensaran els drets col·lectius i de qui consideren víctima d’una repressió.

Tot i això, no comparteixen la decisió de Torra, que va veure “necessari” demanar al Parlament que el ratifiqués al càrrec i va instar als grups independentistes a dur a terme una iniciativa legislativa per emetre una votació en resposta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el va condemnar a la inhabilitació, tot i que encara no és una decisió ferma.

Vehí reitera que “tot i que defensem al president davant la repressió política que està patint, el gest per ratificar-lo al Parlament és un gest que té més a veure amb el seu lideratge dins el partit i dins el Govern, que amb la defensa dels drets col·lectius”, i ha advertit que la CUP no entra en jocs de contrapesos de poder.

Amb tot, assegura que analitzaran la situació quan hagin de votar la iniciativa parlamentària, perquè “el que tampoc farà la CUP és donar aire a l’Estat”.