Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

La CUP critica el discurs d’Aragonès: “No podem esperar que la solució ens vingui de Madrid”

Els anticapitalistes demanen "tornar al consens" de la llei d'amnistia registrada al Congrés el 2021 perquè "no es desvinculi l'amnistia del dret a l'autodeterminació"

|

- Publicitat -

Per a la CUP, el discurs de Pere Aragonès al debat de política general ha estat “extens i triomfalista”, però també “enganyós i ambigu”, que “no té res a veure amb la realitat del país”. En aquests termes s’ha expressat la diputada Laia Estrada aquest dimarts, quan ha considerat “lamentable” que el Govern “tingui el centre de gravetat en allò que passa a l’Estat”, especialment pel que fa a la resolució del conflicte polític. “Sense iniciativa política, no podem esperar que la solució ens vingui de Madrid”, ha advertit la parlamentària, que ha reclamat “fer polítiques des d’aquí”. També ha demanat “tornar al consens” de la llei d’amnistia registrada al Congrés el 2021 perquè “no es desvinculi l’amnistia del dret a l’autodeterminació”.

En roda de premsa al Parlament després de la intervenció d’Aragonès, la diputada anticapitalista ha valorat que el president de la Generalitat “ha sortit a tirar coets, amb un discurs enganyós i ambigu” i, a parer seu, allunyat de la realitat del país. En aquest sentit, ha “lamentat” que “el centre de gravetat continuï ubicat en allò que passa a Madrid”, tant en polítiques socials, econòmiques i culturals, com en el conflicte polític.

Publicitat

“No podem esperar que la solució ens vingui de Madrid. Cal posar el focus en fer polítiques des d’aquí, en clau de sobirania i del benestar del conjunt de la població”, ha assegurat Laia Estrada. En aquest context, ha considerat imprescindible tornar a registrar la llei d’amnistia que ja van presentar els partits independentistes el 2021 al Congrés, una proposta que “no desvincula l’amnistia del dret a l’autodeterminació”.

En l’àmbit social, Estrada també ha criticat que el Govern “no hagi donat cap mena de resposta” ni en matèria de salut i educació o d’habitatge. Sobre aquest últim punt, ha recordat com “els preus del lloguer estan pels núvols perquè no s’està regulant”. I ha defensat que “el mínim” és recuperar la llei catalana de contenció de rendes del 2020.

Et pot interessar  Aragonès reivindica la República proclamada per Macià "per passar de ser súbdits a ciutadans de ple dret"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut