Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP, contrària a la modificació del Codi perquè negocia “sortides individuals i no col·lectives”

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP-NCG Eulàlia Reguant ha assegurat que amb la modificació del Codi Penal –tant amb la reforma de la sedició i el delicte de desordres públics agreujats com amb el delicte de malversació- s’està negociant “sortides individuals i no col·lectives” i ha recordat que hi ha encara “més de 3.000 represaliats”. “Seguim posant sobre la taula que l’1-O no va ser malversació i que exercir el dret de protesta no són desordres públics, i en això ens mantenim: ni reformes, ni renúncies”, ha subratllat en declaracions a mitjans abans d’un acte a la UB.

Proposta de referèndum d’ERC

Publicitat

D’altra banda, Reguant també s’ha referit a la proposta de ponència política d’ERC, que proposa que en un referèndum hi hagi d’haver un 50% de participació i un 55% dels vots a favor del ‘sí’ per “negociar” la independència.

La diputada de la CUP ha dit que “està clar que el debat no són els percentatges”, sinó “com es generen les condicions més favorables per a un referèndum“. “L’estratègia d’ERC no ens porta en cap cas a generar unes condicions bones per a un referèndum a casa nostra”, ha criticat.

“Connivència” del poder judicial amb l’extrema dreta

Reguant ha fet aquestes declaracions abans de començar l’acte ‘La protecció judicial a l’extrema dreta’ a la Universitat de Barcelona per tancar la campanya de suport a ella mateixa i a Antonio Baños arran de la condemna de desobediència per no respondre Vox al judici del procés. La diputada de la CUP ha denunciat “la connivència” del poder judicial amb l’extrema dreta i ha assegurat que als Països Catalans “segueix havent-hi repressió” contra tothom qui “es mobilitza contra l’extrema dreta o per denunciar la presència de feixisme”.

Et pot interessar  Estrada admet que el 12-M "no arriba en el millor moment" per la CUP, que està en plena refundació

A l’acte, a l’Aula Magna de la UB, hi han assistit els portaveus del grup parlamentari d’ERC, Marta Vilalta i Jordi Orobitg, i el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich. També estava previst que hi assistissin representants de Junts i de l’ANC però per qüestions d’última hora no han pogut ser-hi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut