Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP contradiu Borràs i replica que Juvillà sí va votar el primer dictamen que li mantenia l’escó

|

- Publicitat -

La CUP contradiu la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i sosté que Pau Juvillà sí que va votar el primer dictamen que li mantenia l’escó com a diputat. Es tracta de la votació que el ple va dur a terme el passat 17 de desembre, abans que la Junta Electoral Central (JEC) li retirés l’escó. Segons la formació anticapitalista, Juvillà sí que va votar aquell dia. Quan no va fer-ho va ser posteriorment, el 25 de gener, quan el Parlament va acordar presentar un recurs davant del Tribunal Supremo contra la retirada de l’escó al secretari tercer de la Mesa.

En una entrevista a Rac1 aquest dilluns, Borràs ha afirmat que Juvillà no va votar ni tan sols el primer dictamen al·legant un “conflicte d’interessos”. “El dia 17, Pau Juvillà és al ple, és convocat, i no vota perquè sap perfectament que el seu vot hauria adulterat el resultat d’aquesta votació”, ha indicat, però l’exdiputada i assessora de Juvillà a la Mesa, Maria Sirvent, ha assegurat a les xarxes que sí que va prémer el botó verd del seu escó, com també revelen les imatges del ple.

Publicitat

Borràs va rebutjar deixar-lo votar la setmana passada al·legant que ja no se li havia permès en desembre. Prèviament, l’anticapitalista havia sol·licitat delegar el seu sufragi en un company de la CUP-NCG perquè no podia assistir al Parlament per motius de salut. Ara, Sirvent ha detallat que Juvillà no va poder-ho fer “perquè per acta de presidència es va inadmetre la seva delegació de vot”.

Ni Borràs ni el seu entorn no han volgut aclarir, de moment, per què la presidenta sosté que Juvillà no va votar el 17 de desembre el dictamen que li mantenia l’escó, motiu amb el qual justifica que al ple d’aquest febrer no participés en la votació.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut