Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Borràs nega la delegació de vot de Juvillà per evitar “un conflicte d’interessos”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, anuncia que no s’ha acceptat la delegació de vot demanada pel diputat cupaire, Pau Juvillà. Aquesta decisió argumenta, s’ha pres per evitar un “conflicte d’interessos”, ja que la votació l’afecta directament.

A un dia de concloure l’ultimàtum de la Junta Electoral Central (JEC), la presidenta de la cambra ha decidit que Juvillà no pot votar. Un fet que, sumat a la supressió del sou, i la no convocatòria a la Junta de Portaveus, elimina considerablement la possibilitat que l’anticapitalista continuï conservant l’escó.

Publicitat

En resposta a Vox sobre si s’havia acceptat la delegació de vot de Juvillà, Borràs ha detallat que “no consta entre les delegacions de vot” acceptades. “L’article 16.1 del reglament diu que és imprescindible que la nitidesa i claredat de l’únic punt de l’ordre del dia no quedi contaminada per un conflicte d’interessos”, ha dit en voler argumentar la decisió.

Des de Cs, el portaveu, Nacho Martín Blanco, ha demanat a la presidenta que “aclarís si considera o no diputat a Juvillà per estalviar-se el teatre”. Borràs, que ha rebutjat que s’anomenés teatre a allò que estava passant al ple, ha respost únicament que el ple s’ha reunit “per votar un dictamen que diu el que diu”. “He expressat el quòrum d’aquesta cambra i estic disposat a llegir el llistat de les delegacions si el volen”, ha afegit abans de donar la qüestió per acabada dient que les al·legacions presentades pel cas de Juvillà doten de “seguretat jurídica” el ple.

Et pot interessar  El Parlament rebutja tramitar els pressupostos pactats entre Govern i PSC pel veto dels comuns al Hard Rock
Publicitat

Opinió

Minut a Minut