Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP celebra la seva lluita contra la corrupció del 3% i haver evitat la “impunitat” dels presumptes responsables

|

- Publicitat -

La CUP ha celebrat aquest dimecres el final de la fase d’instrucció i l’inici del judici oral a l’Audiència Nacional pel cas del 3% i han aplaudit haver evitat “maniobres que busquessin la impunitat” dels que presumptament haurien extret de l’erari públic “grans quantitats de diners”. En una nota de premsa, els cupaires han dit que els objectius pels quals es van presentar com a acusació popular del cas el 2017 han estat “acomplerts” però han lamentat haver-se sentit “sols” durant aquests tres anys. En aquest sentit, han posat de manifest “la fermesa” de la formació en la lluita contra la corrupció “en general” i en la lluita contra la corrupció en el cas 3% “en particular”.

La CUP ha apuntat que l’inici del judici oral posa fi a la fase d’investigació i es deriva l’existència d’”indicis de criminalitat” contra 31 persones físiques i 16 persones jurídiques , entre elles Germà Gordó, CDC i el PDECAT.

Publicitat

L’organització ha celebrat que l’Ajuntament de Sant Cugat s’hagi personat com a acusació particular en la causa i han recordat que la CUP ho portava al seu programa electoral i que va ser un dels compromisos per constituir l’actual govern municipal.

“Exercir les accions penals perquè s’investiguin els presumptes delictes comesos i les accions civils per tal de recuperar els imports defraudats. Són les administracions afectades les que poden col·laborar més eficientment en la lluita contra la corrupció”, han manifestat.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut