Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP cedeix un dels seus vots a Lluís Puig, que no podia votar la presidència del Parlament de forma telemàtica

La formació anticapitalista ha cedit el seu vot a Lluís Puig per "solidaritat antirepressiva"

|

- Publicitat -

El diputat de Junts a l’exili, Lluís Puig, finalment ha pogut votar en el ple ordinari del Parlament d’aquest divendres, 9 de juny, en el qual es decidia la presidència de la cambra, després de gairebé un any d’interinatge arran de la suspensió de Laura Borràs com a presidenta de la cambra. Puig ha pogut exercir el seu dret a vot com a diputat gràcies al fet que la CUP li ha cedit un dels seus vots, tal com ha informat la formació a través de Twitter un cop la votació ha finalitzat.

La formació anticapitalista ha explicat que ha cedit un vot a Lluís Puig “per solidaritat antirepressiva”, ja que el diputat no podia votar arran d’una sentència del Tribunal Constitucional. Puig, que és a l’exili fugint de la repressió judicial espanyola, ha estat votant en els darrers plens de forma telemàtica, una fórmula acordada per esquivar la sentència del Constitucional que anul·lava la seva delegació de vot. No obstant això, la votació d’aquest divendres era a través de vot secret, fet que implica dipositar una papereta en una urna, i principal motiu pel qual Puig no podia votar.

Publicitat

El Ple del Parlament ha celebrat dues votacions per escollir la nova presidenta de la cambra, càrrec que des del juliol ocupava la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés. Després d’una primera votació on cap candidat ha obtingut majoria absoluta, s’ha celebrat una segona votació que ha donat la victòria a la candidata de Junts, Anna Erra. Erra ha estat escollida presidenta amb els vots d’ERC i Junts, i l’abstenció de la CUP, i des d’aquest mateix dimecres ocupa el càrrec.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut