Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

La injustícia espanyola s’alia amb el PSC i declara nuls els acords de la Mesa per mantenir la delegació de vot de Lluís Puig

El PSC celebra la decisió del Constitucional: "Avui la Mesa s'ha donat per assabentada i esperem que en el pròxim ple no comptin el vot"

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional (TC) ha estimat el recurs d’empara presentat pel PSC, de manera que ha procedit a anul·lar els acords de la Mesa del Parlament adoptats el juliol del 2022, segons els quals es mantenia el vot delegat del diputat de Junts al Parlament, Lluís Puig, que és a l’exili.

Publicitat

L’alt tribunal va prendre la decisió el passat 26 de març, però no ha estat fins aquest dimarts, 11 d’abril, quan la Mesa de la cambra catalana s’ha reunit, que l’ha comunicada. Fonts d’aquest òrgan asseguren a l’ACN, tanmateix, que la Mesa no cal que es posicioni respecte a la decisió del Constitucional.

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Alícia Romero, ha celebrat la decisió del Constitucional, tot indicant que “els dona la raó”, i expressant que confia que la Mesa “compleixi i no compti amb el vot de Lluís Puig”. “Avui la Mesa s’ha donat per assabentada i esperem que en el pròxim ple no comptin el vot”, ha apuntat, en una roda de premsa des del Parlament, segons ha recollit l’ACN. Alhora, ha advertit que el Parlament també es “desprestigia” quan no es compleix amb la llei.

Aquesta no és la primera vegada que el Constitucional anul·la la delegació de vot de Puig. En aquesta línia, ERC i la CUP han registrat una proposta per modificar el reglament i ampliar els supòsits de la delegació de vot, una modificació que afectaria Puig.

Et pot interessar  Les esperpèntiques candidatures fantasma del PSC
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió