Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La CUP avisa que Junts “s’està posant al mateix carreró sense sortida que ERC”

Els anticapitalistes insisteixen que "una amnistia sense autodeterminació serà poc més que uns indults 2.0" perquè "no es pot dissociar l'alliberament del país de l'amnistia"

|

- Publicitat -

La formació anticapitalista de la CUP continua mostrant-se escèptica amb les condicions que Carles Puigdemont va imposar perquè Junts s’obri a negociar amb el PSOE la hipotètica investidura de Pedro Sánchez, especialment en la qüestió de l’amnistia. El diputat de la CUP Xavier Pellicer, en la mateixa línia que altres organitzacions de l’esquerra independentista, ha avisat a Junts que “una amnistia sense autodeterminació serà poc més que uns indults 2.0“.

“No es pot dissociar l’alliberament del país de l’amnistia. I sembla que això és el que pot estar passant. Tenim la sensació que Junts s’està posant al mateix carreró sense sortida on ja es va posar ERC“, ha reblat Pellicer.

Publicitat

L’anticapitalista també ha carregat contra la reforma del reglament del Congrés per regular l’ús del català, la manca d’acció del Govern envers els atacs a la llengua, i la “continuïtat” que sembla que la nova consellera d’Educació, Anna Simó, donarà a les polítiques de l’anterior conseller, Josep González-Cambray. Pel que fa a la reforma del reglament del Congrés, el diputat ha reblat que servirà de poc “omplir” el Congrés de català si les aules es “buiden” de llengua catalana.

El diputat anticapitalista també ha aprofitat la intervenció per recordar que el diputat de la CUP Albert Botran va ser expulsat de l’hemicicle en l’anterior legislatura per fer un discurs en català, expulsió que va produir-se amb el vistiplau de l’aleshores presidenta de la mesa del Congrés, la socialista catalana Meritxell Batet.

Sobre els atacs continuats a la cultura i llengua catalana perpetrats arreu dels Països Catalans, Pellicer ha lamentat la “inacció absoluta” del Govern davant “l’ofensiva” que du a terme la dreta i l’extrema dreta a través d’acords i sentències judicials. En aquest sentit, ha recordat que en aquest curs hi ha 26 aules que hauran de fer el 25% de classes en castellà gràcies al marc legal aprovat per PSC, comuns, Junts i ERC que, segons ha dit, “posa les bases perquè el castellà pugui ser llengua vehicular a les escoles catalanes”.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"

Finalment, l’anticapitalista també ha lamentat que el relleu a la Conselleria d’Educació, amb Anna Simó com a titular del departament, no suposi cap canvi, sinó “continuisme” respecte a l’anterior conseller, Josep González-Cambray.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut