Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La CUP assumeix la desfeta després d’obtenir el 2,8% dels vots i quedar-se sense representació al Congrés

Botran admet els “resultats dolents” però sentencia que “no acaba res ni ningú se’n va cap a casa”

|

- Publicitat -

La formació anticapitalista de la CUP no ha aconseguit representació al Congrés dels Diputats, quedant-se només amb el 2,8% dels vots, en una jornada electoral que a Catalunya ha quedat marcada per l’elevada xifra d’abstencionisme i la pèrdua de força dels partits independentistes. Després que el candidat del PDeCAT Roger Montañola tampoc no hagi aconseguit representació i hagi sortit a valorar els resultats de la seva formació, ara ha estat el torn del cap de llista anticapitalista a Barcelona, Albert Botran.

Els anticapitalistes han centrat la campanya electoral en la defensa d’un referèndum d’autodeterminació per Catalunya, assegurant que en cas de poder condicionar la investidura del president espanyol Pedro Sánchez imposarien al PSOE que fixés una data per a aquest. Tanmateix, el crit de plantar cara a la dreta i l’extrema dreta espanyoles no ha convençut l’electorat independentista, i els cupaires no han pogut revalidar el resultat obtingut el 2019, quan van guanyar dos diputats en el que era la primera vegada que es presentaven al Congrés.

Publicitat

El candidat cupaire ha sortit envoltat dels membres de la formació quan passaven pocs minuts de dos quarts d’onze de la nit, després d’haver estat fent el seguiment de l’escrutini a la seu de la formació amb altres representants del partit com Eulàlia Reguant. Amb cares llargues, Botran ha admès els “resultats dolents” de la CUP. Tanmateix, ha sentenciat que “no acaba res ni ningú se’n va cap a casa”, tot subratllant que la formació està acostumada a treballar “fora les institucions”.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut