Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El PSC guanya a Catalunya mentre l’independentisme d’ERC i Junts empata perdent força

Els socialistes han estat els més votats de les quatre demarcacions catalanes, i la coalició de Sumar-En Comú Podem avança fins a la segona posició

|

- Publicitat -

El PSC guanya clarament les eleccions generals espanyoles a Catalunya d’aquest 23-J, mentre es constata la pèrdua de força de les opcions independentistes d’ERC, Junts i la CUP. Amb el 95,5% dels vots escrutats, es confirma el que des de feia dies preveien les enquestes i els primers sondejos fets: el PSC guanya les eleccions a Catalunya i s’imposa a les quatre demarcacions catalanes, assolint 19 diputats, 9 més que el 2019, en una jornada electoral marcada per l’abstencionisme. L’opció de Sumar-En Comú Podem queda en segona posició a Catalunya, assolint set diputats.

Lluny del PSC se situen ERC i Junts, que empaten amb 7 diputats; els republicans perden sis diputats respecte de les eleccions del 2019, mentre que Junts manté la seva posició, en perdre un sol diputat. La CUP, que el 2019 va guanyar dos diputats, i el PDeCAT, es queden sense representació al Congrés.

Publicitat

D’altra banda, el PP creix i passa dels 2 als 6 diputats, però se situa a 15 de distància respecte als socialistes. El partit d’extrema dreta de Vox, que el 2019 va assolir un diputat, guanya un diputat i en suma un total de 2.

Et pot interessar  L’Executiva de Junts aprova per unanimitat les llistes de Puigdemont per al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut