Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

La CUP apressa Aragonès a treballar per garantir el dret d’habitatge després dels fets del Bloc Llavors

|

- Publicitat -

La CUP ha emplaçat el Govern a “traslladar les declaracions de bones intencions en fets” després del desallotjament del Bloc Llavors en què hi ha intervingut la Brimo. La diputada al Parlament Laia Estrada ha exigit a l’executiu de Pere Aragonès que implementi “l’acord de mínims” al qual van arribar per la investidura, que contempla modificar el protocol dels desnonaments judicials i la no intervenció dels antiavalots dels Mossos en casos de famílies i persones vulnerables. La diputada ha admès que el nou executiu encara no està en funcionament però ha advertit que “no pot ser una excusa”: “El país espera resposta i les espera ja”. En aquesta línia, Estrada ha avisat que “si cal desobeir, es desobeeix”.

Publicitat

La diputada ha recordat que l’acord de legislatura al qual els anticapitalistes van arribar amb els republicans té dos components. D’una banda, un de programàtic, que és “no enviar la Brimo als desnonaments”; i l’altre, de “confrontació amb l’Estat”. És aquest darrer el que considera que s’ha “d’anar explorant”: “Ara el que està sobre la taula és desplegar totes les eines a l’abast de la Generalitat per fer efectiu el dret d’habitatge, i no enviar la Brimo per reprimir”.

D’altra banda, ha dit que no és que l’executiu d’Aragonès tingui l’obligació de complir l’acord amb la CUP, sinó que té l’obligació de donar resposta “a una problemàtica majúscula que pateix el país”.

Sobre el paper dels Mossos, la CUP ha criticat que es tracti com una qüestió d’ordre públic i no com una “emergència habitacional”. I ha criticat la “connivència” del cos policial amb Desokupa, a qui ha qualificat de “paramilitars”. “No pot ser que treballin colze a colze amb el cos policial”, ha dit.

Et pot interessar  Aragonès respon a Feijóo que Catalunya no busca encaixos: "Com a nació, ha de decidir el seu futur"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió